Selvkjørende roboter fra MIR

Vi utvider vår portefølje med selvkjørende roboter eller såkalte AMR (Autonomous Mobile Robots).

Fordeler med robotene fra Universal Robots

Hvorfor skal du velge en cobot fra Universal Robots?

Med en cobot fra Universal Robots oppnår du alle fordelene med avansert robotautomatisering, uten å bli påført store ekstrakostnader for programmering, oppstilling og avskjerming. Dette gjør at automatisering med roboter nå er blitt mer tilgjengelig for små- og mellomstore bedrifter, og kan brukes i små produksjoner og andre typer oppgaver som det før var for kostbart å automatisere på denne måten.

UR-robotene er fullpakket av fordeler som har revolusjonert robot-teknologien. Les mer om disse under:

Samarbeidende roboter fra Universal Robots
Enkel programmering

Programmeringen av en cobot er svært enkel

Selv om du aldri har programmert eller betjent en robot før, lærer du dette raskt ved hjelp av vår intuitive 3D-grafikk. Det er bare å flytte robotarmen til de ønskede rutepunktene eller å trykke på piltastene på den brukervennlige berøringsskjermen, så er UR-roboten klar for jobb.

Samarbeidende roboter fra Universal Robots
Klar til bruk innen få timer

UR-roboten er klar til bruk i løpet av et par timer

Tidligere tok oppstillingen av en robotarm ofte flere uker. En cobot fra Universal Robots kan tas i bruk etter kun et par timer. Ifølge kundene våre bruker de i gjennomsnitt en halv arbeidsdag for oppstillingen av roboten sin. Typisk for en uerfaren bruker, er at han bruker mindre enn én time på å pakke ut UR-roboten, montere den og programmere roboten til å gjøre den klar til sin første oppgave.

Samarbeidende roboter fra Universal Robots
Svært mobil

En cobot fra Universal Robots kan du ta med deg overalt

UR-roboten begrenses ikke av spesialdesignet robot-teknologi. Den veier ikke stort, tar liten plass, og du kan enkelt tilpasse den til andre oppgaver andre steder, uten å måtte gjøre store endringer.

Siden roboten så raskt og enkelt kan flyttes for å utføre nye prosesser, kan nesten alle manuelle oppgaver automatiseres. Dette gjelder også ved produksjon av små partier eller ved raske omstillinger. Og UR-roboten husker programmene for oppgavene den har hatt tidligere.

Samarbeidende roboter fra Universal Robots
Automatiserer belastende arbeid

En samarbeidende og menneskevennlig cobot

Med en robot fra Universal Robots kan du få automatisert uhygienisk, farlig og kjedelig arbeid i bedriften din. Dermed slipper medarbeiderne dine monotont og fysisk belastende arbeid, samtidig som uhell og skader blir minimert. 80 prosent av de tusenvis UR-robotene rundt omkring i verden blir betjent uten noen form for sikkerhetsavskjerming, der de jobber side om side med medarbeiderne. Sikkerhetssystemet i robotene våre er godkjent og sertifisert av det teknisk kontrollorganet TÜV i Tyskland.

Samarbeidende roboter fra Universal Robots
Økt inntjening

Vår cobot gir raskest inntjening

Vi har allerede nevnt at du med cobotene fra Universal Robots oppnår alle fordeler med avansert robotautomatisering, uten at du blir påført store ekstrakostnader for programmering, oppstilling og avskjerming. Dette har gjort våre RPA roboter mer tilgjengelig for små- og mellomstore bedrifter, for å utføre små produksjoner og andre typer oppgaver som ellers ville vært for kostbare å automatisere.

Undersøkelser blant kundene våre viser at en cobot fra Universal Robots i gjennomsnitt betaler seg i løpet av 10,5 måneder. Korteste inntjeningsperiode vi har registrert er på kun 34 dager. Dette skjedde da Task Force Tips, som produserer brannslukningsutstyr, tok i bruk fire nye UR-roboter i fabrikken sin i USA. Robotene sørget straks for drastisk lavere nedetid, samtidig som de fristilte medarbeiderne kunne konsentrere seg om andre og mer lønnsomme arbeidsoppgaver. Dette resulterte i mer fleksibel produksjon, høyere produktkvalitet og dermed økt inntjening for bedriften.

Du kan prøve robot gratis, leie eller kjøpe.
Systemintegratorer

Løsninger og konsepter

Gjennom vårt nettverk av system­integratorer og under­leverandører, kan roboten leveres tett integrert og tilpasset ditt unike produksjons­behov.

Bransjer

Våre coboter er svært fleksible og dermed perfekte til robotisert automatisering. Her er noen av bransjene som stadig blir mer automatisert av samarbeidende roboter.

Matproduksjon og landbruk

I produksjon, behandling og distribusjon av matvarer og næringsmidler kan UR-robotene utføre mange viktige funksjoner. Robotene våre er enkle å holde rene, og kan derfor trygt plasseres i lokaler med mye rusk og rask.

Møbler og utstyr

UR-robotene kan overta oppgavene som er fysisk belastende for medarbeiderne dine. Robotene våre bidrar både til økt produktivitet og til at produktene dine blir mer ensartet og får forbedret passform og finish.

Elektronikk og teknologi

Dette er en bransje som raskt må tilpasse seg endringer og nye betingelser. Da er UR-roboter til uvurderlig hjelp i alle stadier, fra design til ferdig produkt. F.eks. monterer UR-robotene moduler på kretskort med 0,1 mm nøyaktighet.

Metallarbeid og maskinering

Roboter fra Universal Robots utfører komplekse arbeidsoppgaver i nærheten av farlig maskineri, og reduserer dermed risikoen for at medarbeiderne dine kommer til skade. Og de gjør oppgavene sine med en nøyaktighet på 0,1 mm.

Bilindustri og leverandører

UR-robotene sørger for fleksibilitet og økt sikkerhet i produksjonslinjene. De veier lite, er plassbesparende, kan enkelt tilpasses din eksisterende produksjonslayout, og sørger for at produksjonstiden blir redusert.

Plast og polymerer

Produksjon av plast og polymer krever høy fleksibilitet, og mange av arbeidsoppgavene her kan du automatisere med UR-roboter. De kan for eksempel stå for inn- og utlasting av kretskort, og for plukk og plasser prosjekter.

Farmasøytikk og kjemisk industri

UR-robotene våre kan hjelpe deg med pakking av medisinske enheter og implantater. Du kan også bruke dem til blanding, telling, dispensering og inspeksjon i forbindelse med produksjon som er av kritisk verdi for driften.

Vitenskap, forskning og utdanning

Her er tekstne igjen

Bruksområder

Våre coboter automatiserer prosesser av alle typer i bedriften din. Kort sagt hjelper robotene fra Universal Robots deg til å øke produktiviteten, og til å gjøre bedriften din enda mer konkurransedyktig.

Betjening av maskiner

UR-roboter frigjør maskinoperatørene dine fra fysisk krevende og monotont arbeid, og eliminerer risikoen for skader. Så mens våre roboter betjener maskiner som CNC-maskiner, sprøytestøpings-maskiner og kantpresser, kan dine ansatte jobbe med mer interessante og verdifulle oppgaver

Etterbehandling

Ulike typer polering- og sandbehandlingsoppgaver krever nøyaktig og skånsom behandling. Robotene fra Universal Robots er spesialister på dette. De sørger alltid for jevn og fin pussing og polering – også på buede og ujevne underlag.

Kvalitetskontroll

Presisjon og nøyaktighet er en forutsetning for at kontrollen skal våre vellykket. Robotene fra Universal Robots følger uten avik de programmerte prosessene og arbeidsflyten, og sikrer deg dermed optimale betingelser for dine analyser og undersøkelser.

Materialfjerning

UR-roboter tilfører fleksibilitet, effektivitet og skaper grunnlag for sliping, fresing, ruting, boring og andre oppgaver knyttet til materialfjerning. Robotene har innebygget kraft- og momentsensor for presis og nøyaktig plassering av verktøyet. Dette fører til redusert avfall og skrap.

Materialhåndtering

Med våre UR-roboter kan du enkelt strømlinjeforme og effektivisere materialhåndteringen, du kan automatisere pakking og palletering, merking og sammenstilling. Dermed slipper medarbeiderne dine mange tunge løft og monotont arbeid.

Montering

UR-robotene våre er i stand til å gjennomføre en rekke monteringsprosesser. Dermed hindrer du at slikt repetitivt arbeidet forårsaker skader på medarbeiderne dine. Og med riktig verktøy kan robotene montere materialer både av plast, tre og metall.

Sveising

UR-roboter sørger for effektivitet og fleksibilitet til sveiseprosessene dine. Dette forbedrer også sikkerheten på arbeidsplassen. Du kan for eksempel la roboten operere i redusert modus hvis noen er i nærheten, og gjennomoppta full hastighet så snart kysten er klar.

Tapping

UR-robotene sørger for effektivitet og fleksibilitet når noe skal limes, forsegles, males eller noe annet som innebærer tapping. Og så snart roboten er ferdig med den jobben, er den klar for nye oppgaver andre steder. For våre roboter veier lite, og er derfor enkle å flytte.

Annet

UR-robotene er meget enkle å programmere, og som skapt til å produsere små volumer. Gi dem repetitiv materialhåndtering eller plukk-og-plasser oppgaver, så øker garantert produktiviteten og fleksibiliteten i bedriften din.

Bærekraft

Bærekraftig forbruk og produksjon handler om å gjøre mer, med mindre ressurser. I dag forbruker vi mye mer enn hva som er bærekraftig for kloden. For å sikre gode levekår for nåværende og fremtidige generasjoner må også hver enkelt forbruker endre livsstil. Det innebærer å minske ressursbruken, miljøødeleggelsen og klimautslippene som et samfunn og som enkeltperson.  

Kameleon ble sertifisert som Miljøfyrtårn i juni 2021. Dette er første steg på veien mot å få arbeidsprosesser og interne rutiner som gir oss miljøgevinst. Vi har også laget vårt første klimaregnskap og det gir godt grunnlag for å sette tiltak som virker ut i livet.

Kontakt

Er du interessert i å vite mer?

Kontakt oss i dag for en uforpliktende prat om hvordan samarbeidende roboter (coboter) fra Universal Robots kan bidra til å effektivisere produksjonen i nettopp din bedrift.

Du kan prøve robot gratis, leie eller kjøpe.
Takk! Vi tar kontakt med deg så snart vi kan.
Noe gikk galt under innsending av skjemaet.
Vennligst prøv igjen.