Om oss

Norges ledende distributør av roboter fra Universal Robots

Kameleon Robotics (tidligere Cobotnor) ble etablert i 2017 som distributør av Universal Robots i Norge. Siden har vi levert hundrevis av roboter til små, mellomstore og store produksjons­bedrifter og skoler over hele landet. Markedet for samarbeidende roboter (coboter) er fortsatt i en modningsfase, men flere og flere bedrifter bedrifter opplever at slike roboter kan gjøre dem mer konkurransedyktige. Får de først får en cobot inn i produksjonen, kommer de raskt tilbake for å kjøpe flere.

I januar 2021 ble Cobotnor kjøpt opp av Kameleon Gruppen og vi endret navn til Kameleon Robotics AS. Kameleon Robotics er en egen juridisk enhet, men vil ha et tett samarbeid med resten av Kameleon Gruppen.


Sammen med våre systemintegratorer, hjelper vi bedrifter å utnytte coboter på den mest effektive måten. Mange av disse systemintegratorene har i tillegg utviklet egne løsninger for bruk sammen med cobotene.

Vår målgruppe er alle bedrifter som har behov for å automatisere repeterende fysiske arbeidsoppgaver på en fleksibel måte. Vi er også stolte over at utdannnings- og forsknings­institusjoner over hele landet benytter Universal Robots til trening, forskning og innovasjon.

Kameleon Robotics er lokalisert i Røyken næringspark på Åros i Asker kommune.

Kameleon Robotics
700

Antall UR-roboter
levert i Norge

75000

Antall solgte
UR-roboter i verden

9

Antall ulike
applikasjoner

Folkene

Vårt team er klare for å hjelpe deg

Vi er stolt av folkene våre. Hos Kameleon jobber det høyst ulike individer med ulik kompetanse. Vi er teknikere, ingeniører, relasjonsbyggere og gode på å finne de beste løsninger for våre kunder. Det vi har til felles, er engasjement og et høyt fokus på å løse kundens behov.    

Vi ønsker å ha en kultur hvor vi hjelper hverandre, hvor kunnskapen deles og bidrar til at hver enkelt ansatt blir bedre dag for dag. I tillegg fyller vi på med kompetanse fra et utall av kilder, og ønsker at våre kunder opplever at vi hele tiden kan innfri på ønsker og forventninger.

Vårt motto er "Alltid i kundens tjeneste"

Vårt team i Kameleon er klare for å hjelpe deg med merking, sporing, etikettering eller samarbeidende roboter
Vi ønsker å hjelpe din bedrift å produsere mer effektivt
Historie / visjon

Vi jobber for å gjøre din virksomhet bedre.

I Kameleon bygger vi en kultur hvor kunden står i fokus. Og vi jobber hver dag for at våre kunder skal få en bedre og mer konkurransedyktig virksomhet. Med stadig fokus på fremtidsrettede løsninger og rett kompetanse skal vi være et selskap folk vil ønske å jobbe i. Og kunder vil ønske å jobbe med.

Vi ble etablert for over 20 år siden og startet som en leverandør av merking og sporing. Driftsavtalen som er vår kundemodell ble født og senere har nye forretningsområder kommet til. Det er svært hyggelig at mange av våre kunder har vært med oss hele veien.

Vi håper du vil dele veien fremover med oss og at vi sammen kan oppleve fremgang!

Søke jobb hos Kameleon?
Jobbe hos oss

Vi er alltid på jakt etter flere dyktige kolleger og våre ansatte er vår viktigste ressurs

Vi inviterer alle som syns Kameleon virker som et spennende selskap, til en første samtale. Vi har stadig behov for nye ansatte, og innenfor mange områder.

Vi har de siste årene opprettet endel nye stillinger. Kanskje finnes ikke din stilling idag, men blir til med deg på laget.

Vi jobber kontinuerlig for å utvikle vårt selskap og vår organisasjon og hver nyansatt tilfører oss noe som forsterker vår retning.

Velkommen til å ta kontakt!

Se sist utlyste stilling
Vi er i gang!

Bærekraft

Bærekraftig forbruk og produksjon handler om å gjøre mer med mindre ressurser. I dag forbruker vi mye mer enn hva som er bærekraftig for kloden. For å sikre gode levekår for nåværende og fremtidige generasjoner må også hver enkelt forbruker endre livsstil. Det innebærer å minske ressursbruken, miljø­ødeleggelsen og klima­utslippene som et samfunn og som enkeltperson.   

Kameleon ble sertifisert som Miljøfyrtårn i juni 2021. Dette er første steg på veien mot å få arbeidsprosesser og interne rutiner som gir oss miljøgevinst. Vi har også laget vårt første klimaregnskap og det gir godt grunnlag for å sette tiltak som virker, ut i livet. 

Vi ønsker å ta i bruk bedre løsninger for fjern-support for våre kunder. Det skjer spennende utvikling av verktøy som vil redusere behov for reiser og øke kundetilfredshet rundt support. Målet vårt er å redusere reiser med 50% uten at dette skal gå på bekostning av oppgavene vi skal løse for våre kunder. Det blir spennende å se effekten av dette arbeidet. Våre leverandører jobber med å ta frem mer bærekraftige løsninger blant sine produkter, og vi jobber systematisk med å tilegne oss kunnskap som vi kan bringe inn i vårt kundearbeid. Siste året har vi for eksempel jobbet mye med verifikasjonsløsninger hos kundene, som bidrar til å redusere feil og mulig svinn.

Vi er i gang!

System­integratorer

Kameleon Robotics har knyttet til seg systemintegratorer som selger og tilrettelegger samarbeidende roboter i store og små produksjonslokaler. Systemintegratorene prosjekterer, konstruerer og produserer løsninger innen robotisering og automatisering for industrien.

Vi er alltid i full sving for å hjelpe våre kunder.