Kameleon Robotics er en del av

Kameleon Gruppen

I Kameleon bygger vi en kultur hvor kunden står i fokus. Og vi jobber hver dag for at våre kunder skal få en bedre og mer konkurransedyktig virksomhet. Med stadig fokus på fremtidsrettede løsninger og rett kompetanse skal vi være et selskap folk vil ønske å jobbe i, og kunder vil ønske å jobbe med.

Siden oppstarten i 1999 har Kameleon Gruppen hjulpet bedrifter med å automatisere sin produksjonsprosess. Vi tilbyr avanserte og driftssikre løsninger innen merking og sporing, etiketter og etikettsystemer og robotisering.  En av gruppens store satsningsområder er å hjelpe våre kunder å ta i bruk samarbeidende roboter. Samarbeidende roboter er roboter som kan jobbe trygt sammen med mennesker. De kan løse repeterende og ofte monotone oppgaver som i dag utføres manuelt. Dette arbeidet startet vi i 2017 og vi har så langt levert over 250 roboter til norske bedrifter og skoler. En stor del av Kameleon sine ansatte er helt eller delvis involvert i dette arbeidet, og etter oppkjøpet av Cobotnor AS har vi styrket vår posisjon. Robotsatsningen vår skjer igjennom våre operative selskaper; Kameleon Solutions AS (tidligere Kameleon Coding Automation AS) og Kameleon Robotics (tidligere Cobotnor AS) 

Kameleon Gruppen består i dag av 50 engasjerte ansatte og følgende selskaper:  

Kameleon Solutions AS (kameleongruppen.no) – Etablert i 1999 og har 300 produksjonsbedrifter som kunder. Leverer løsninger innen merking og sporing, etiketter og etikettsystemer og robotisering. Hovedmålgruppen er produksjons- og logistikkbedrifter innen blant annet næringsmidler, bryggerier og farmasi.  

Kameleon Robotics AS (kameleonrobotics.no)– Etablert i 2017 som Cobotnor. Selskapet er distributør av Universal Robots, MiR, Enabled Robotics og Solomon Technologies i Norge. I tillegg er vi ekspert partner og distributør for Robotiq gripere samt tilhørende utstyr og programvare fra andre UR sertifiserte leverandører. Distribusjon skjer gjennom egen organisasjon og gjennom et nettverk av systemintegratorer som dekker de fleste bransjer.  En av selskapets prioriterte oppgaver er å bidra til at videregående skoler og utdanningsinstitusjoner i Norge tar i bruk samarbeidende roboter. Vi har allerede levert roboter til over 100 skoler spredt over hele landet.

Kameleon Robotics AB (kameleonroblotics.se) er distributør av Universal Robots i Sverige. Vi fokuserer på produksjonsbedrifter innen næringsmiddel og tilbyr fleksible og effektive løsninger for palletering med hjelp av kollaborative roboter. På eiersiden finner du Kameleon Gruppen AS og Fagertorp AB med totalt 50 ansatte og 130 millioner i omsetning.  

Samlet omsetning i gruppen var 100 millioner i 2021 og omsetning og antall ansatte forventes å øke i årene fremover. 


Søke jobb hos Kameleon?
Kameleon Robotics
Gunnar Maugerud
,
Ulefos
Veldig bra og imponerende service!
Ta kontakt

Er du interessert i å vite mer?

Kontakt oss i dag for en uforpliktende prat om hvordan samarbeidende roboter (coboter) fra Universal Robots kan bidra til å effektivisere produksjonen i nettopp din bedrift.

Du kan prøve robot gratis, leie eller kjøpe.
Takk! Vi tar kontakt med deg så snart vi kan.
Noe gikk galt under innsending av skjemaet.
Vennligst prøv igjen.