Nyhet

Vil tilby roboter i Lofoten og Vesterålen

Lofoten Elektro har nylig signert en avtale om å være forhandler av samarbeidende roboter.

Lofoten Elektro har nylig signert en avtale om å være forhandler av samarbeidende roboter for oss og blir dermed en del av vårt SI-nettverk. Målet er at Lofoten Elektro skal kunne tilby roboter til lokale kunder, primært i Lofoten og Vesterålen.

Lofoten Elektro satser på roboter

Automatisering av industri- og næringsbygg har i mange år vært satsingsområde til Lofoten Elektro. Vedå kunne tilby samarbeidende roboter, kan Lofoten Elektro imøtekomme bedriftskundenes behov foroptimalisering på en mer helhetlig måte, sier Sten-Ole Holmen som er daglig leder i Lofoten Elektro.

Samarbeidende roboter er på full fart inn i en rekke bransjer som fiskeindustrien, næringsmidler,sveising og betjening av CNC-maskiner. Vi i Lofoten Elektro synes derfor dette er en spennendevidereutvikling av vår automasjonsavdeling. Vi gleder oss til å kunne møte kundene med robotløsningersom både optimaliserer produksjon og bedrer arbeidshverdagen for de ansatte, sier Holmen.

Robotisering sikrer arbeidsplasser

Lars Kjelling er daglig leder i Kameleon Robotics. Han forklarer at det er nokså vanlig å møte en viss skepsis til innføringen av roboter. Vi forstår at dette med roboter kan virke litt skummelt på mange, men erfaringen viser at robotisering oftest har en positiv effekt på arbeidsforholdene til de ansatte. Repetitive og tunge jobber kan overlates til roboter slik at menneskelig arbeidskraft kan benyttes til mer givende og mindre belastende arbeidsoppgaver. Resultatet blir ofte lavere sykefravær i produksjonsbedrifter som har tatt i bruk slike samarbeidende roboter. Det vi også erfarer er at disse bedriftene får en samlet høyere kompetanse, fordi arbeidere som tidligere gjorde manuelt arbeid nå kan trenes opp i å betjene roboter. En bonus er jo også at roboter hverken blir syke, trenger kaffepause og kan jobbe døgnet rundt», avslutter Kjelling.

Robotisering er dermed med på å gjøre norske industribedrifter mer konkurransedyktige. Årsaken er at man kan øke produksjonen vesentlig og det er med på å sikre norske arbeidsplasser. Med stadig økende

Om Lofoten Elektro

Lofoten Elektro AS er en elektroentreprenør som leverer produkter og tjenester til offentlig og privatnæringsliv, industri og til privatmarkedet. Firmaet leverer produkter og tjenester som omfatter: Elektroinstallasjon, alarm- og sikkerhetsanlegg,automasjon, telecom og maritim elektro/ elektronikk. Lofoten Elektro AS tilbyr også skipsinstallasjon. Deres entreprenørvirksomhet er allsidig og omfatter både prosjekter fra renovering, ombygging, service, nyinstallasjoner til nøkkelferdige prosjekter og installasjoner. Lofoten Elektro AS har i dag 80 ansatte.